- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק עע"ם 4079/04
|
עע"מ בית המשפט העליון בירושלים |
4079-04
20.5.2004 |
|
בפני : יעקב טירקל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. בסאם מסאלחה 2. בוראק בסאם מסאלחה עו"ד בוראק מסאלחה |
: הועדה המחוזית לתכנון ובניה חיפה עו"ד ערן אטינגר |
| החלטה | |
1. בית משפט השלום בחיפה (כבוד השופט א' שאנן), בהחלטתו מיום 24.10.01, ציוה על המערערים להימנע מביצוע פעולות ביניה של מבנה מסוים (להלן - "צו ההפסקה"). משלא צייתו לצו ההפסקה השיפוטי ביקש היועץ המשפטי לממשלה לתת נגדם צו הריסה לגבי חלק המבנה שנבנה לאחר שניתן צו ההפסקה, אולם בית משפט השלום (כבוד סגן הנשיא השופט א' רקם), בהחלטתו מיום 5.6.03, דחה את הבקשה. בית המשפט המחוזי בחיפה, בפסק דינו מיום 30.10.03, ביטל את החלטתו של בית משפט השלום והורה כי כל שנבנה אחרי שהמערערים קיבלו את צו ההפסקה ייהרס (להלן - "צו ההריסה"). חברי הנכבד, השופט מ' חשין, בהחלטתו מיום 25.11.03, דחה את בקשתם של המערערים להרשות להם לערער על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה.
המערערים עתרו לבית המשפט המחוזי בחיפה, בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים, וביקשו לבטל או לעכב את צו ההפסקה וכן את צו ההריסה. בית המשפט המחוזי (כבוד השופט י' גריל), בפסק דינו המפורט והמנומק מיום 9.4.04, דחה את העתירה והורה לבצע את צו ההריסה בדרכים שקבע. המערערים מערערים על ההחלטה ובגדר הערעור מבקשים לעכב את ביצוע פסק הדין ואת צו ההריסה.
2. עיינתי בהחלטות שניתנו בפרשה הנדונה, בבקשה ובתגובה. המערערים השתיתו את עתירתם שנדחתה, כאמור, בעיקר על הטענה שהיועץ המשפטי לממשלה לא היה מוסמך לבקש, בשם עצמו הוצאת צו הפסקה שיפוטי אלא היה על המשיבה, היא הוועדה המחוזית לתכנון ובניה, או הועדה המקומית לתכנון ובניה, לעשות כן. סבורני כי סיכוייה של הטענה - וממילא של הערעור - קלושים. לדעתי היה על המערערים להעלות את טענתם עם פתיחת ההליכים נגדם ולא לשמור אותה באמתחתם עד אחרי שכשלו בכל מהלכיהם (לעניין סיכויי הערעור כשיקול לעיכוב הביצוע ראו: עע"ם 9177/04 אחים שרבט יוזמים ובונים 1989 בע"מ נ' עירית תל אביב-יפו ואח', נו(2) 163; ע"א 4234/02 דולב חברה לביטוח בע"מ ואח' נ' דוד נאמן, תקדין עליון 2002(2) 399 ובאסמכתאות שם. לענין העלאת טענה שנדחתה, באפיק דיוני אחר ראו: החלטתי מיום 8.5.01 בבר"מ 3436/01 שותפות פאב אמזונס נ' עיריית תל אביב יפו, תקדין עליון 2001(2) 852; רע"א 5891/00 ש.א.י מועדונים בע"מ נ' מדינת ישראל, תקדין עליון 200(4) 401).
3. הבקשה לעכב את ביצוע פסק הדין ואת צו ההריסה נדחית.
ניתנה היום, כ"ט באייר תשס"ד (20.5.2004).
ש ו פ ט
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. מפ התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
